Veverita cenusie

Veverita cenusie este un mamifer curios care nu se teme sa colonizeze regiunile in care traiesc oamenii. Jucause si departe de a fi sfioase veveritele cenusii s-au adaptat extraordinar la viata din regiunile urbane, ele cautand parcurile si gradinile care contin multe plante cu seminte si nuci. Ele folosesc deseurile ramase de la oameni (pungi de plastic, bucati de carton, hartii si altele) pentru a-si construi cuibul.
Veveritele cenusii au doua perioade de imperechere: toamna si primavara. Dupa imperechere, perechea se desparte, masculul intorcandu-se pe propriul teritoriu. Femela are o perioada de gestatie de 6 saptamani, timp in care ea captuseste cuibul cu material moale.
Ghearele lungi si degtele veveritei o ajuta sa se agate de scoarta copacilor. Ea poate sa se fixeze mai bine pe scoarta mai dura, cum e cea a stejarului. Coloritul sau o ajuta sa se ascunda pe trunchiuri si ramuri.

Iti plac jocurile? Incearca si noile jocuri de gatit!

Niciun comentariu:

Furnica

Furnicile sunt unele dintre cele mai fascinante și impresionante creaturi din regnul animal. Cu miliarde de ani de evoluție în spatele lor, ...