Perus

Perusul este o pasare exotica ce se reproduce relativ usor. Lucru care i-a ajutat pe europeni atunci cand au decis sa inmulteasca perusul in Europa deoarece australienii interzisesera exportul acestora.
Datorita imperecherilor in alte conditii decat cele naturale perusii au suferit mutatii genetice. Au aparut specii cu penaj galben stralucitor, apoi diverse varietati albastre, albe si lucrurile pot continua. Tipul salbatic are penajul verde si o masca galbena pe frunte si pe fata.
Perusii cantaresc cam 30-40 de grame si au cam 18 cm inaltime.
Perusul in captivitate are nevoie de spatiu. O colivie nu este exact spatiul de care are nevoie dar in aceste conditii este bine sa fie lasat liber prin casa macar o ora pe zi. Colivia nu trebuie amplasata in bataia soarelui si nici in curent. Noapte este indicat sa fie acoperita colivia cu o bucata de panza.
Meiul, canepa si ovazul sunt principalele alimente ale perusului iar apa trebuie sa fie in permanenta in colivia sa.
Perusul este un animal pe care stresul il poate omori de aceea comportamentul fata de acesta trebuie sa fie intotdeauna unul plin de dragoste si intelegere.

Niciun comentariu:

Furnica

Furnicile sunt unele dintre cele mai fascinante și impresionante creaturi din regnul animal. Cu miliarde de ani de evoluție în spatele lor, ...