Pavianii

Pavianii sunt animale inteligente care traiesc in Africa si in sudul Arabiei, acestia sunt membrii suprafamiliei maimutelor din Lumea Veche si pot forma complexe comunitati sociale.
Pavianii variaza mult ca dimensiune de la micul pavian de Guineea pana la marele pavian chacma. Pentru ca pavianii nu se tem de oameni, ei pot devenii o pacoste, in special in parcurile nationale unde se obisnuiesc cu faptul ca sunt hraniti de turisti. Unii chiar fura mancare de la oameni.
Pavianii traiesc in principal la sol, catarandu-se in copaci doar pentru a dormi sau a scapa de pericol. Puiul de pavian se agata de blana de pe pieptul mamei, iar cand mai creste putin este transportat pe spatele ei.
Grupul de paviani ramane intotdeauna impreuna, indiferent ca se afla in miscare sau se hraneste. Adesea el isi imparte teritoriul cu alte animale, printre care antilopele si bivolii, precum si cu alte grupuri de paviani.

Niciun comentariu:

Furnica

Furnicile sunt unele dintre cele mai fascinante și impresionante creaturi din regnul animal. Cu miliarde de ani de evoluție în spatele lor, ...